Kuljetus ja varastointi

Maaliikenne, vesiliikenne, ilmaliikenne, varastointi ja liikennettä palveleva toiminta, posti- ja kuriiritoiminta

Kuljetus- ja varastointialan liikevaihdon vakaa kasvu jatkui.

Helsingin seudun kuljetus- ja varastointialan yritysten liikevaihdon trendin vahva kasvu jatkui ennakkoarvion mukaan kuluvan vuoden kolmannella neljänneksellä. Alan liikevaihdon trendi kasvoi myös koko maassa. Kuljetuksen ja varastoinnin liikevaihto oli heinä–syyskuussa Helsingin seudulla edellisvuoden vastaavaan aikaan verrattuna arvion mukaan reilut 6 % korkeammalla tasolla. Alan liikevaihto on kasvanut seudulla 12 % vuodesta 2013. Kuluttajahinnat ovat nousseet vertailuvuoden tasosta noin 3 %.

tol81

 

tol82

 

tol84

 

Kuljetuksen ja varastoinnin palkkasumman trendin kasvu hiipui kuluvan vuoden toisella neljänneksellä ja trendi pysyi ennallaan myös heinä–syyskuussa. Vuoden takaiseen verrattuna palkkasumma oli kolmannella neljänneksellä reilut 4 % korkeammalla tasolla. Alan palkkasumma oli viimeksi kuluneen vuoden aikana 6 % korkeammalla tasolla kuin vuonna 2013. Myös alan henkilöstömäärän trendi pysyi ennallaan kuluvan vuoden heinä–syyskuussa. Edellisen vuoden vastaavaan aikaan verrattuna henkilöstömäärä oli vajaat 2 % korkeammalla tasolla. Vuoteen 2013 nähden alan henkilöstömäärä on suunnilleen samalla tasolla.

Kuljetuksen ja varastoinnin toimialan yrityksissä oli työvoimatutkimuksen mukaan viimeksi kuluneen vuoden aikana keskimäärin noin 52 800 työpaikkaa Helsingin seudulla.

 

tol83