Kuljetus ja varastointi

Maaliikenne, vesiliikenne, ilmaliikenne, varastointi ja liikennettä palveleva toiminta, posti- ja kuriiritoiminta

Kuljetus- ja varastointialan liiketoiminta kasvoi edellisvuodesta.

Helsingin seudun kuljetus- ja varastointialan yritysten liikevaihdon trendin vahva kasvu jatkui ennakkoarvion mukaan kuluvan vuoden toisella neljänneksellä. Alan liikevaihdon trendi kasvoi myös koko maassa. Kuljetuksen ja varastoinnin liikevaihto oli huhti–kesäkuussa Helsingin seudulla edellisvuoden vastaavaan aikaan verrattuna arvion mukaan 6 % korkeammalla tasolla. Alan liikevaihto on kasvanut seudulla 11 % vuodesta 2013. Kuluttajahinnat ovat nousseet vertailuvuoden tasosta reilut 2 %.

tol81

 

tol82

 

tol84

 

Kuljetuksen ja varastoinnin palkkasumman trendi kasvoi edelleen kuluvan vuoden alkupuolella. Vuoden takaiseen verrattuna palkkasumma kasvoi vuoden toisella neljänneksellä 5 %. Alan palkkasumma oli viimeksi kuluneen vuoden aikana 6 % korkeammalla tasolla kuin vuonna 2013. Alan henkilöstömäärän trendi pysyi ennallaan kuluvan vuoden huhti–kesäkuussa. Edellisen vuoden vastaavaan aikaan verrattuna henkilöstömäärä oli vajaat 4 % korkeammalla tasolla. Vuoteen 2013 nähden alan henkilöstömäärä on suunnilleen samalla tasolla.

Kuljetuksen ja varastoinnin toimialan yrityksissä oli työvoimatutkimuksen mukaan viimeksi kuluneen vuoden aikana keskimäärin noin 52 100 työpaikkaa Helsingin seudulla.

 

tol83