Kuljetus ja varastointi

Maaliikenne, vesiliikenne, ilmaliikenne, varastointi ja liikennettä palveleva toiminta, posti- ja kuriiritoiminta

Kuljetus- ja varastointialan liikevaihdon kasvu jatkui, mutta alan palkkasumma ja henkilöstömäärä pysyivät ennallaan.

Helsingin seudun kuljetus- ja varastointialan yritysten liikevaihdon trendin kasvu jatkui ennakkoarvion mukaan viime vuoden viimeisellä neljänneksellä. Alan liikevaihdon trendi kasvoi myös koko maassa. Kuljetuksen ja varastoinnin liikevaihto oli loka–joulukuussa Helsingin seudulla edellisvuoden vastaavaan aikaan verrattuna arvion mukaan vajaat 5 % korkeammalla tasolla. Alan liikevaihto on kasvanut seudulla 14 % vuodesta 2014. Kuluttajahinnat ovat nousseet vertailuvuoden tasosta 2 %.

Kuljetuksen ja varastoinnin palkkasumman trendin kasvu hiipui viime vuoden toisella neljänneksellä ja trendi on pysynyt sen jälkeen lähes ennallaan. Vuoden takaiseen verrattuna palkkasumma oli vuoden viimeisellä neljänneksellä noin 3 % korkeammalla tasolla. Alan palkkasumma oli viimeksi kuluneen vuoden aikana 5 % korkeammalla tasolla kuin vuonna 2014. Myös alan henkilöstömäärän trendi pysyi suunnilleen ennallaan viime vuoden loka–joulukuussa. Edellisen vuoden vastaavaan aikaan verrattuna henkilöstömäärä oli 4 % korkeammalla tasolla. Vuoteen 2014 nähden alan henkilöstömäärä on kasvanut 3 %.

Kuljetuksen ja varastoinnin toimialan yrityksissä oli työvoimatutkimuksen mukaan viimeksi kuluneen vuoden aikana keskimäärin noin 51 700 työpaikkaa Helsingin seudulla.