Informaatio ja viestintä

Kustannustoiminta, elokuva- ja televisio-ohjelmatuotanto, äänitteiden ja musiikin kustantaminen, radio- ja televisiotoiminta, televiestintä, ohjelmistot ja konsultointi, tietopalvelutoiminta

Informaatio- ja viestintäalan liiketoiminnan vahva kasvu jatkui.

Helsingin seudun informaatio- ja viestintäalan liikevaihdon trendin kuluvan vuoden alussa alkanut kasvu jatkui ennakkoarvion mukaan vuoden kolmannella neljänneksellä. Alan liikevaihdon trendin kasvu jatkui myös valtakunnallisesti. Informaatio- ja viestintäalan liikevaihto oli heinä–syyskuussa Helsingin seudulla arvion mukaan 7 % korkeammalla tasolla kuin edellisen vuoden vastaavaan aikaan. Vuoteen 2013 verrattuna alan liikevaihto oli viimeksi kuluneen vuoden aikana keskimäärin 31 % korkeammalla tasolla. Kuluttajahinnat ovat nousseet noin 3 % vertailuvuoteen nähden.

tol71

tol72

tol74

Informaatio- ja viestintäalan palkkasumman trendin kasvu jatkui kuluvan vuoden heinä–syyskuussa. Edellisvuoden vastaavaan aikaan nähden palkkasumma oli 8 % korkeammalla tasolla. Myös alan henkilöstömäärän trendin kasvu jatkui. Vuoden takaiseen nähden henkilöstömäärä oli vuoden kolmannella neljänneksellä 8 % korkeammalla tasolla. Vuoden 2013 tasoon verrattuna alan palkkasumma on kasvanut 17 % ja henkilöstömäärä 14 %.

Informaatio- ja viestintäalan yrityksissä oli työvoimatutkimuksen mukaan viimeksi kuluneen vuoden aikana keskimäärin noin 66 200 työpaikkaa Helsingin seudulla.

 

tol73