Informaatio ja viestintä

Kustannustoiminta, elokuva- ja televisio-ohjelmatuotanto, äänitteiden ja musiikin kustantaminen, radio- ja televisiotoiminta, televiestintä, ohjelmistot ja konsultointi, tietopalvelutoiminta

Informaatio- ja viestintäalan liiketoiminnan kasvu jatkui.

Helsingin seudun informaatio- ja viestintäalan liikevaihdon trendin kasvu jatkui ennakkoarvion mukaan viime vuoden viimeisellä neljänneksellä. Alan liikevaihdon trendin kasvu jatkui myös valtakunnallisesti. Informaatio- ja viestintäalan liikevaihto oli loka–joulukuussa Helsingin seudulla arvion mukaan 7 % korkeammalla tasolla kuin edellisen vuoden vastaavaan aikaan. Vuoteen 2014 verrattuna alan liikevaihto oli viimeksi kuluneen vuoden aikana keskimäärin 17 % korkeammalla tasolla. Kuluttajahinnat ovat nousseet 2 % vertailuvuoteen nähden.

Informaatio- ja viestintäalan palkkasumman trendin kasvu jatkui viime vuoden loka–joulukuussa. Edellisvuoden vastaavaan aikaan nähden palkkasumma oli 8 % korkeammalla tasolla. Myös alan henkilöstömäärä kasvoi vuoden viimeisellä neljänneksellä vuotta aiempaan nähden 8 %. Vuoden 2014 tasoon verrattuna alan palkkasumma on kasvanut 17 % ja henkilöstömäärä 14 %.

Informaatio- ja viestintäalan yrityksissä oli työvoimatutkimuksen mukaan viimeksi kuluneen vuoden aikana keskimäärin noin 68 300 työpaikkaa Helsingin seudulla.