Informaatio ja viestintä

Kustannustoiminta, elokuva- ja televisio-ohjelmatuotanto, äänitteiden ja musiikin kustantaminen, radio- ja televisiotoiminta, televiestintä, ohjelmistot ja konsultointi, tietopalvelutoiminta

Informaatio- ja viestintäalan liiketoiminnan kasvu jatkui.

Helsingin seudun informaatio- ja viestintäalan liikevaihdon trendin kasvu hiipui vuoden 2019 lopussa, mutta jatkui taas vuoden 2020 kolmannella neljänneksellä. Ennakkoarvion mukaan liikevaihdon kasvu jatkui myös vuoden viimeisellä neljänneksellä. Alan liikevaihdon trendin kasvoi edelleen loka–joulukuussa valtakunnallisestikin. Informaatio- ja viestintäalan liikevaihto oli vuoden viimeisellä neljänneksellä Helsingin seudulla arvion mukaan 3 % korkeammalla tasolla kuin edellisen vuoden vastaavaan aikaan. Vuoteen 2016 verrattuna alan liikevaihto oli viimeksi kuluneen vuoden aikana keskimäärin 18 % korkeammalla tasolla. Kuluttajahinnat ovat nousseet 3 % vertailuvuoteen nähden.

 

 

 

Informaatio- ja viestintäalan henkilöstömäärän trendi kasvu notkahti vuoden 2020 alussa, mutta jatkui taas vuoden kolmannella neljänneksellä ja ennakkoarvion mukaan myös vuoden lopussa. Edellisvuoden vastaavaan aikaan nähden henkilöstömäärä oli loka–joulukuussa prosentin korkeammalla tasolla. Alan palkkasumman trendin vahva kasvu jatkui vuoden viimeisellä neljänneksellä. Vuotta aiempaan nähden palkkasumma kasvoi 5 %. Vuoden 2016 tasoon verrattuna alan palkkasumma on kasvanut neljänneksen ja henkilöstömäärä 18 %.

Informaatio- ja viestintäalan yrityksissä oli työvoimatutkimuksen mukaan viimeksi kuluneen vuoden aikana keskimäärin noin 75 400 työpaikkaa Helsingin seudulla.