Informaatio ja viestintä

Kustannustoiminta, elokuva- ja televisio-ohjelmatuotanto, äänitteiden ja musiikin kustantaminen, radio- ja televisiotoiminta, televiestintä, ohjelmistot ja konsultointi, tietopalvelutoiminta

Informaatio- ja viestintäalan liiketoiminnan vahva kasvu jatkui.

Helsingin seudun informaatio- ja viestintäalan liikevaihdon trendin viime vuoden loppupuolella alkanut kasvu jatkui ennakkoarvion mukaan kuluvan vuoden kolmannella neljänneksellä. Alan liikevaihdon trendi kasvoi heinä-syyskuussa edelleen valtakunnallisestikin. Informaatio- ja viestintäalan liikevaihto oli kuluvan vuoden kolmannella neljänneksellä Helsingin seudulla arvion mukaan 10 % korkeammalla tasolla kuin edellisen vuoden vastaavaan aikaan. Vuoteen 2016 verrattuna alan liikevaihto oli viimeksi kuluneen vuoden aikana keskimäärin 24 % korkeammalla tasolla. Kuluttajahinnat ovat nousseet noin 5 % vertailuvuoteen nähden.

Informaatio- ja viestintäalan henkilöstömäärän trendin kasvu jatkui kuluvan vuoden heinä-syyskuussa. Edellisvuoden vastaavaan aikaan nähden henkilöstömäärä oli kolmannella neljänneksellä 10 % korkeammalla tasolla. Myös alan palkkasumman trendi kasvoi edelleen vuoden 2021 kolmannella neljänneksellä. Vuotta aiempaan nähden palkkasumma kasvoi 10 %. Vuoden 2016 tasoon verrattuna alan palkkasumma on kasvanut 33 % ja henkilöstömäärä 25 %.

Informaatio- ja viestintäalan yrityksissä oli työvoimatutkimuksen mukaan viimeksi kuluneen vuoden aikana keskimäärin noin 74 200 työpaikkaa Helsingin seudulla.