Informaatio ja viestintä

Kustannustoiminta, elokuva- ja televisio-ohjelmatuotanto, äänitteiden ja musiikin kustantaminen, radio- ja televisiotoiminta, televiestintä, ohjelmistot ja konsultointi, tietopalvelutoiminta

Informaatio- ja viestintäalan liiketoiminnan vahva kasvu jatkui.

Helsingin seudun informaatio- ja viestintäalan liikevaihdon trendin kasvu hiipui vuoden 2019 lopussa, mutta jatkui taas viime vuoden loppupuolella. Ennakkoarvion mukaan liikevaihdon kasvu jatkui myös kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Alan liikevaihdon trendi kasvoi tammi–maaliskuussa edelleen valtakunnallisestikin. Informaatio- ja viestintäalan liikevaihto oli kuluvan vuoden alussa Helsingin seudulla arvion mukaan 7 % korkeammalla tasolla kuin edellisen vuoden vastaavaan aikaan. Vuoteen 2016 verrattuna alan liikevaihto oli viimeksi kuluneen vuoden aikana keskimäärin viidenneksen korkeammalla tasolla. Kuluttajahinnat ovat nousseet reilut 3 % vertailuvuoteen nähden.

 

Informaatio- ja viestintäalan henkilöstömäärän trendin kasvu notkahti vuoden 2020 alkupuolella, mutta jatkui taas vuoden jälkipuoliskolla. Henkilöstömäärän trendi kasvoi edelleen myös kuluvan vuoden alussa. Edellisvuoden vastaavaan aikaan nähden henkilöstömäärä oli tammi–maaliskuussa 6 % korkeammalla tasolla. Alan palkkasumman trendin pitkään jatkunut vahva kasvu jatkui vuoden 2021 ensimmäisellä neljänneksellä. Vuotta aiempaan nähden palkkasumma kasvoi 6 %. Vuoden 2016 tasoon verrattuna alan palkkasumma on kasvanut 27 % ja henkilöstömäärä viidenneksen.

Informaatio- ja viestintäalan yrityksissä oli työvoimatutkimuksen mukaan vuonna 2020 keskimäärin noin 75 400 työpaikkaa Helsingin seudulla.